Pullin

Pullin is het supervette boxershortmerk uit Frankrijk dat in Nederland exclusief te verkrijgen is bij McDaddy. Gestart in 1999 met als doel ‘exceptional manufacturing’ met zeer hoge kwaliteit en uiteraard uitsluitend met opvallende prints.

In tegenstelling tot andere merken wil Pullin elke stap van het productieproces volledig beheersen, om zo zoveel mogelijk invloed op de kwaliteit te kunnen leveren en deze zo hoog mogelijk te houden. Dé reden dat de volledige productie in Europa plaats vindt. De designs worden bedacht in Hossegor, een klein Frans dorpje waar het ooit ook allemaal is begonnen. Vervolgens wordt deze naar Frankrijk, Italië of Portugal verstuurd voor de productie. Elke partner van Pullin is verantwoordelijk voor een ander deel van het productieproces en daar werken ze al vanaf het begin mee samen. Het grote voordeel? Specialisatie en dus de hoogst mogelijke kwaliteit.

Alle Pullin-producten worden ontwikkeld in overeenstemming met hun ‘comfort-originaliteit-kwaliteit’ mantra. Hun partners zijn met de grootst mogelijke zorg uitgezocht en worden altijd met een kritisch oog gevolgd. Compromissen op het gebied van kwaliteit en ook op behoud van de natuur zijn bij Pullin ondenkbaar.

FABRICATION DES BANDES
FABRICATION EUROPÉENNE

 

Productiestandaard en certificering

Alle Pullin-producten worden gemaakt in Europa en zijn OEKO-TEX® gecertificeerd. OEKO-TEX® is het eerste label dat is ontwikkeld om gezondheid en ecologische standaarden in de textielindustrie te beoordelen. Het verkrijgen van dit certificaat betekent dat er geen stoffen of chemicaliën worden gebruikt die schadelijk zijn voor mens of milieu.OEKO-TEX

 

Al het ondergoed wordt in Europa geproduceerd

  • De elastieken banden worden gestikt in Frankrijk of Italië op honderd jaar oude weefgetouwen.
  • De decoratieve stoffen komen uit Italië of Spanje.
  • Al het printwerk vindt plaats in Frankrijk.
  • Alle Pullin producten worden met zorg gemaakt en geïnspecteerd in Portugal.